Over statistieken en computermodellen, over politieke onwaarheden en regelrechte leugens !

Volgens het mediaaninkomen zijn we de rijkste bevolking van de wereld. Volgens een grote studie is 46% van de Vlamingen minder gelukkig door de coronacrisis. Het gemiddeld inkomen van de Vlaming is 2280 Euro, of is het 3200 Euro, of is het 3500 Euro ? Statistiek Vlaanderen 928.000 Vlamingen wonen alleen. 37 % van alle asielzoekers zijn jonge mannen……
We laten ons meer en meer beïnvloeden door statistieken, databases en computermodellen. Coronabesmettingen, migratiecijfers, stikstofuitstoot, wat zijn deze data waard ? Hoe juist zijn deze data, hoe wordt deze data geïnterpreteerd en vooral op welke manier wordt deze data gemanipuleerd om tot het juiste resultaat te komen.

Studies ? Wie betaalt die studie, wie heeft ze aangevraagd, in welk kader werd ze aangevraagd en hoe en voor welk doel worden de resultaten achteraf gebruikt.
Veel politici laten zich leiden door die studies, modellen, statistieken om hun “beleid” te verdedigen maar hoe geloofwaardig is dit ?
Neem nu de mediaan van eigendom. 230.000 Euro per Belg. Een gezin van 4 heeft dus een bezit van 920.000 Euro ??? Wat is de Mediaan = het middelste getal uit opsomming van gerangschikte getallen.
10,9,8,3,2,1 de mediaan is 8, het gemiddelde is 6,6.
We zijn de rijkste eigenaars van de wereld met de hoogste belastingsdruk van Europa en de bijna hoogste staatsschuld ????? Werk voor de statistici.
Als je natuurlijk een nieuwe eigendomsbelasting wil introduceren is dit de beste studie en het beste resultaat om te gebruiken.

Ze hebben het ons al eens gelapt met corona. Eerst de opnames waren belangrijk, daarna de intensive care patiënten, dan de doden, dan de besmettingen. Een statistiek hoef je niet te beïnvloeden om je gelijk te krijgen. Lees het resultaat gewoon anders. Wat klinkt er erger een verdubbeling van het aantal doden, een stijging van het dodencijfer met 100% of er waren 2 slachtoffers ipv 1.

Computermodellen zijn ook zo prachtig. Je stopt getalletjes in een rekenmodel en het resultaat spreekt boekdelen. Verander 1 cijfer of 1 parameter en je krijgt een volledig ander resultaat. Zo kan je je model aanpassen totdat je het gewenste resultaat bekomt.

En dan hebben we nog metingen. Wie doet de metingen, op welke tijdstip, op welke manier, hoe regelmatig, hoe zorgvuldig. Stikstofdepositie wordt gemeten in natuurdomeinen door natuurorganisaties. Is hier geen sprake van belangenvermenging ?
De ene wekelijks, de andere 2wekelijks, da ander maandelijks.
Als ik een meettoestel plaats naast een kippenstal en ik lees mijn resultaat om de 6 weken uit bij het ruimen van de stal, heb ik dan hetzelfde resultaat als mocht ik wekelijks de resultaten uitlezen ?
Stof tot nadenken.
De vraag is alleen maar hoe lang het zal duren dat politici zullen vertrouwen op ChatGPT om hun beleid te sturen.

FDF plant grote actie in Antwerpen op 18 augustus

GBVV zal er zijn, U ook ?

“Mensen die met de tractor vanuit Oost- en West-Vlaanderen komen, checken best eerst het verkeer in verband met de werken aan de Waaslandtunnel en de Kennedytunnel. Iedereen is natuurlijk ook welkom via het openbaar vervoer of met de auto.

Er zullen verschillende verzamelpunten in Antwerpen, zodat iedereen dezelfde routes volgt. Zo vertrekt een groep tractoren om 09u15 in Brecht op de parking Kraaienhorst. Een tweede groep vertrekt om 10u00 in Stabroek bij Aertssen Group NV, en een derde groep vertrekt om 10u30 in Wijnegem op de Parking van Makro.

De mensen die met de trein komen, verzamelen tussen 10u30 en 11u op het Koningin Astridplein in Antwerpen. Zij lopen samen richting Park Spoor Oost.

 

GBVV geniet als nieuwe partij niet van megasubsidies van de staat.
We vertrouwen op het engagement van duizenden mensen, ook financieel.
In ruil geven we u terug een echte stem, een stem die gehoord zal worden. 

Welk bedrag je ook geeft, je maakt mee het verschil.
Met 100 euro bereiken we 100.000 mensen op sociale media.
Met 25 euro drukken we flyers.

Steun ons en bouw mee aan een nieuw Vlaanderen met respect en toekomst voor elke burger.

Steun ons op rekeningnummer

BE 05 1030 8488 5475

Wij waarderen elke bijdrage

©2023 - GBVV - Cookies & Privacy - Schrijf je in op onze nieuwsbrief